Puun takaa yllättäen







Yleisesti olen kirjoitellut hauskan mukavia juttusia pehmeillä sävyillä höystettynä. Keskustelua kuitenkin käydään vilkkaasti monessa paikassa tyyliin käyttikset vastaan näyttikset. Erehdyin eräälle keskustelu palstalle, jossa näyttelylinjaisten sakemannien omistajat leimataan omaa egoaan pönkittäviksi olioiksi.
Erään blogin kirjoittaja ei kestä katsella luiskaperseitä. Liiton sivuilla keskustelu jatkuu kuumana. Minä kun ihan luulin että kaikki ovat rotuun, ulkomuotoon ja harrastuksiin nähden tasaveroisia. Kaikilla roduilla kuitenkin, valitettavasti, on erityiset haittansa, toisilla vähemmän, toisilla enemmän. Tuomitseva suhtautuminen ei kuitenkaan johda mihinkään, sillä siten sitä egoa vasta pönkitetäänkin vai kateusko riivaa? Annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan ja omistajalleen se näyttelylinjainen luiskaperä saattaa olla maailman kallein asia.
Kivaa viikonloppua. Palaan pehmeään maailmaan tuossa tuokiossa. Ethän häviä minnekään.

Kommentit

  1. Mä en oo koskaan ymmärtäny sitä, miks ihmisten täytyy ottaa toisten tekemisistä niin paljon stressiä. Tarkotan tällä siis just sitä, että tapellaan ihan älyttömistä asioista ja haukutaan niitä, jotka tekee erilailla kun itse.

    Jos koira ja omistaja on onnellisia, tykkää harrastaa ja elo sujuu kivasti, niin mitäs motkottamista siinä nyt on, oli koira sitten näyttely- tai käyttölinjainen. Oon sitä mieltä, että kaikki voi keskittyä rauhassa omiin juttuihinsa ja harrastamiseen, ja jos sitten tuntuu ettei ole onnellinen, niin pyrkiköön siihen onnellisuuteen, eikä yritä hakea sitä tunnetta haukkumalla niitä, jotka on tehny toisin.

    Koiria, omistajia ja käyttötarkotuksiakin on niin paljon erilaisia. Jokainen valitsee itselleen sopivimman tuntuisen koiran :)

    Pöljimpiä tällaisissa jutuissa on aina ne, jotka jaksaa keuhkota ihan ns "turhaan", omisti sitten kummanlaisen koiran tahansa.

    En tiedä osasinko yhtään tuoda kirjallisesti ulos sitä, mitä tarkoitin, mutta toivottavasti saat tuosta edes vähän kiinni :D

    VastaaPoista
  2. JUURI NÄIN! Itse harvoin otan kantaa ja koskaan en halua
    arvostella muiden tekemisiä tai tekemättä jättämisiä. Jokainen
    todellakin valitsee itselleen sopivimman harrastustaan silmällä pitäen.
    Sitten on kiva lukea erilaisten koiruuksien harrastuksista positiiviseen
    sävyyn:))

    VastaaPoista
  3. Meillä 4 vuoden tauon jälkeen on sakemanni tuossa kasvamassa (nyt 4kk). Se on emän puolelta näyttely ja isän puolelta käyttölinjanen. Mitä sitte? Pääasia on että koira on itselle mieluinen. Edellinen oli näyttelylinjanen ja pirun terve ja tervepäinen :-)Toivotaan että tästä tulee jos ei parempi niin ainakin yhtä hyvä.
    Kiitos muute blogin pitäjälle aivan mielettömän upeista kuvista Niilosta ja Jalosta! Vau!
    -Arja

    VastaaPoista
  4. Kiitos kovasti ja onnea uudelle tulokkaalle:)
    Aivan samoilla linjoilla kanssasi ja varmasti
    tulee aivan valloittava koiruus:))

    VastaaPoista
  5. Hassua, en ole ikinä ajatellut sitä tältä kannalta. Tai siis minäkin olen ollut aina niitä, jotka katsovat surullisena sitä, millaiseksi sakemanni on nyt menossa: osalla perä on matala luiska joka viistää maata. Itselläni on lapsuudenkodissa aina ollut sakuja, joten koen asian jotenkin "omakseni". Tekstisi kuitenkin avasi silmiäni sen suhteen, että ei tosiaan kaikki näyttelylinjaisten omistajat varmastikaan ole niitä hiki hatussa kehässä juoksevia ja vain näyttelymenestystä koiran terveyden kustannuksella ajattelevia omistajia. Hassua, miten sitä nettikeskustelujen perusteella muodostaa hölmöjä stereotypioita. Minäkin siis tätä luiskaperäkeskustelua olen netistä seurannut ja siitä suurimmaksi osin mielipiteeni muodostanut. Koira on varmasti omistajalleen rakas, oli se mitä mallia tahansa. Omaan silmääni näyttää pahalta ne kaikista luiskimmat mallit, joilla melkein takapuoli viistää maata. Kuitenkin sinun koirasi ovat silmääni upeita! Eli omalla kohdallani olen ehkä ajatellut näyttelylinjaisten KAIKKIEN olevan niitä viistomalleja, vaikka todellisuudessa niitä oikeasti pahannököisiä taitaa olla vain kourallinen. Netissä kun keskuteluissa etsitään aina ne raflaavimmat kuvat ;) Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin, vaikka sekavasti kirjoitinkin:)

    VastaaPoista
  6. Ihanaa että asiani ymmärrettiin. Totta että netissä olevat kuvat
    ovat todellakin muutamia harvoja ja osa näyttely asentoon "venytettyjä".
    Toki itsekin haluan sakemannin olevan rakenteeltaan terve, mutta kuten
    kaikissa roduissa täydellistä harvoin saa.Näyttelyt ovat meillä aina koirien
    ehdoilla, mukavia viikonloppuja, ihania kavereita ja se on vaan plussaa jos jotain saa, jos ei, hymyillen kohti uusia tuulia:))
    Kiitos kivasta kommentistasi:)

    VastaaPoista
  7. Hyvä kirjoitus. :) Itellä on siitä hassu tilanne, että omaksi koiraksi valikoitui käytännössä aivan sattumalta näyttis, vaikka kotipuolessa meillä oli pelkästään käyttiksiä ja käyttiksen rakenne "noin yleensä" miellyttää omaa silmääni eniten enkä totisesti oo mitään näyttelyihmisiä. Niitä sammakon mallisia jaloiltaan lenksuvia ääritapauksia en todellakaan hyvällä kato, mut jos pysytään kohtuudessa ton rakenteen suhteen, ei mulla totisesti oo mitään näyttiksiä vastaan. Ei oo tullu vielä kertaakaan livenä semmosta sammakkoa tai muutenkaan rakenteeltaan sairaan näköistä vastaan, vaikka näyttiksiä siellä täällä aina viliseekin. Oma koirakin on pysyny tosi terveenä tähän päivään saakka ja toivottavasti näin on jatkossakin. :) Musta on tosi tietämätöntä leimata kaikki näyttikset sairaiksi, koska niin asia ei totisesti oo. Ääritapaukset on ääritapauksia, eikä niitä pitäis tietämättömyyttään sekottaa koiriin, jotka on jalostettu/kasvatettu normaalia maalaisjärkeä käyttäen, tavoitteena terve koira eikä mikään järkyttävä sammakkohirvitys.

    VastaaPoista
  8. Hyvin paiskasit itsekin :) En tosiaan turuilla ja toreilla
    kulkiessa itsekkään ole törmännyt näyttikseen ja todennut " ai kamala" !!
    Itse olen ehdoton näyttis tyyppi, noh näyttelyt tietty, mutta koen hieman
    helpommaksi pitää kahta näyttely kuin käyttely linjaista, tiedä sitten.
    Niilossa kyllä veressä virtaa ripaus käyttely linjaisen vallatonta uhmaa ja
    koulutus puolella siitä on pelkkää plussaa:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥