Kuulinko aamulla lintunen lauloi



Kuvia selatessa löysin yhden ottamani kuvan Jalon äidistä,joten vallalla olevan buumin mukaan voimmekin vertailla yhdennäköisyyttä lapsen ja mamin välillä.
Eilisen lumituiskun jälkeen tänään maailma näytti ihanan kirkkaalta.Aamuinen polkumme risteilee viiden kilometrin pätkän rauhallista metsää.



Kaikkialla kettujen ja jänisten jälkiä,joten Jalo sai tyytyä liinaan.Juttelin tänään erään metsästys koira immeisen kanssa ja päädyimme pohtimaan kuinka ajoviettinen koira saadaan hallintaan.Noh,ei koskaan lähdetä juoksemaan eri suuntaan mihin koira meni,vaan tiukasti perään.Kiinni koiran saatuasi pöllytä muutaman kerran,palauta karkaus paikalle ja ota uusi luoksari.
Mä vaan taidan olla liian hellä tohon pöllytykseen,onko kukaan kokeillu??



Ja illalla päivän jälkeen pojat laittoivat pyllyn pyllyä vasten.Huomenna suloinen vapaa.


Onhan tässä koko viikko etsitty kauppaan pelmahtaneille eläimille koreja ja orsia. Sieltä se tulee KEVÄT !





Kommentit

  1. Mielenkiintoista, mulle on aina nimenomaan painotettu että lähdetään juoksemaan ERI suuntaan kuin koira (oletuksella että laumavietti voittaa saalisvietin - tai siinä toivossa että saalisvietti kohdistuu omistajaan ;). Mutta vaikka saalisvietti veisikin voiton toiseen suuntaan niin tod.näk. en lähtisi koiran perään juoksemaan (vahvistamaan käytöstä). Tuo koiran kiinni juokseminen ei meillä ainakaan onnistuisi =)

    Eräs koiraongelmiin pureutunut guru luennollaan painotti, että koiraa ei voi rangaista takaisin tulemisesta karkaamisen jälkeen jos olet kutsunut sitä luokse luoksetulokäskyllä sillä hetkellä kun se otti hatkat. Ainoastaan jos olet kieltänyt toiminnon kieltokäskyllä (EI), ja koira karkaa silti - silloin se ansaitsee palatessa kurinpitoa. Mutta periaatteessa jos olet kutsunut/huutanut sille luoksetulokomennon ja se tulee luoksesi (vaikka sitten vartin juoksun jälkeen) niin koira käytännössä tottelee käskyäsi...

    Mutta nämä on näitä. Osin olen samoilla linjoilla, osin en. Muistaako koira puolen tunnin karkumatkan jälkeen millä käskyllä sitä huutelit... Itselläni keittäisi tuossa tilanteessa varmasti jo niin pahasti, etten muistaisi minäkään.

    Toinen on tuo pöllyttäminen. Erilaisissa koulutuksissa törmännyt tähänkin. Sen pitäisi olla koiralle kuritustoimenpide (ymmärrän tuon pöllytys-sanan siinä mielessä) mutta se kuinka moni omistaja tekee "pöllytyksen" sitten puoliteholla on toinen asia ja sellaisesta ei ole mitään hyötyä enemmänkin haittaa. Enkä tarkoita että sitä koiraa paiskotaan ympäri pientareita vaan sitä mentaliteettipuolta eli koiran pitää tajuta että omistaja on nyt tositosi vihainen, koska se teki tositosi väärin. Koiran maailman pitäisi siinä tilanteessa "romahtaa". Ja koirakohtaista mikä on jo pöllytystä (minun mielestä). Meillä tarttuminen poskivilloista ja tiukka tuijotus naamasta naamaan kiroamisella olisi jo riittävä romahduttamaan noiden rakkauslasten elämän ;D

    Mutta tosi mielenkiintoista tosiaan lukea näistä jutuista. Kerrothan mihin päädyit omissa pohdinnoissasi.

    VastaaPoista
  2. Taidan pohtia asiaa edelleen ja ihan pihalla.Annoin myös palautetta
    juuri tuosta että eikös koiraa palkata kun se tulee,mutta kuulemma
    kun sen saa kiinni ( miten sekin onnistuu) niin silloin saa pöllyttää ja sitten palkataan kun otetaan karkauspaikasta uusi luoksetulo?! Lopuksi se tyyppi sanoi kun hangoittelin vastaan että voithan sä juosta toiseen suuntaan ja koira jää auton alle siellä toisessa :O

    VastaaPoista
  3. En kyllä itekään ymmärrä, mitä hyötyä pöllyttämisestä tossa vaiheessa ois, vaan meillä onkin toiminut toi eri suuntaan lähteminen sen verran tehokkaasti (ei tosin aivan aina), ettei oo tarvinnu kummemmin mietiskellä muita vaihtoehtoja. Tai noh, liian pahoissa paikoissa ratkaisu on ollut aina se, ettei koiraa remmistä irti ees päästetä, niin tylsää kuin se onkin.

    Ja tosiaan mielenkiinnolla kyllä sivusta seuraisin miten helpolla ja miten vikkelään se karkaava sakemanni kiinni otetaan, ite en meinaan oo asiassa onnistunu esim. niinä parina kertana, ku koira hevosen perään on karannu (tapahtui saman päivän aikana). Joku raja se on meikäläisen juoksuvauhdillakin. :D Tässä oltaisiin tuleviin olympiajuoksuihin treenaamassa eikä blogikommenttia kirjottelemassa, jos mulla tommonen kyky ois, haha!

    VastaaPoista
  4. Mä ymmärtäisin sen rankaisun, jos oikeasti saisi sen koiran kiinni vielä silloin, kun koira on juoksemassa sen riistan tmv. perään, jolloin se vois ymmärtääkin, miksi omistaja on niin kiukkuinen.

    Tuohon karkureissulta takaisin tuloon, niin jotkuhan käyttää laumasta karkottamista siinä vaiheessa, eli kun koira kielletyltä reissulta palaa, niin ei otetakaan sitä avosylin vastaan vaan ajetaan sitä pois eikä anneta tulla takaisin kunnes vasta jonkun ajan päästä, jolloin koira on älyttömän onnellinen saadessaan taas hyväksynnän ja tahto pysyä muiden mukana vahvistuu. Toimii tietyntyyppisille koirille, mutta taas monen muun tyyppisille tekee enemmän hallaa kuin hyötyä.

    VastaaPoista
  5. Toi on totta jos ´sais kiinni itseteossa,mutta kuten yllä
    mäkään tuskin yletän kummoisiin juoksu suorituksiin.
    Ja jos saisi koiran kiinni joskus,tuskin tosiaan muistettas
    edes mitä me täällä tehdään:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

KIITOS VIESTISTÄSI ♥